SØREN THYBOE
Ejer og mentor
Søren har været i kokkefaget, som han siger, ”altid”: Startede i lære som 16-årig på Domus Vista, selv under sin værnepligt, i flåden, var han placeret ved gryderne.
Som restauratør og køkkenchef har han skabt gastronomiske oplevelser på steder som Nimb Tivoli; Belle Terrasse Tivoli; Guldanden; Hotel Kong Frederik; Blame James, Irland; O’Yes, Malmø; Akvavit, New York; Tisvilde Bio & Bistro; Jantzen & Co.
Søren har været konceptudvikler på events for bl.a. Event Force, Aarstiderne, Danske Bank, Novo Nordisk, Finansforbundet, Republic of Fritz Hansen. Produktudvikler for fødevareindustrien, bl.a. i samarbejde med Kunde & Co. og Wibroe Duckert & Partners. Gastronomisk konsulent for tv, reklamer og spillefilm, bl.a.: Daloon, Glyngøre, ”Nynnes dagbog” og ”Verdens største sushibar” med Timm og Gordon.
Lyt til Sørens historie i det sjoveste afsnit af “Bearnaise er dyrenes konge”:
Kokkene
Jacob, Søren, Nicolai, Michael og en kvart Christian: Den gamle garde. Samlet over en kold fadøl i Kreuzberg en varm sommerdag efter en lang gåtur i Berlin på studie- og inspirationstur. Unge Jonas var ikke ankommet til Gastronomiexpressen endnu. De fleste af ”drengene” har arbejdet med Søren i mange år, i mellemtiden været ude på restauranter, højskoler, kantiner, men er vendt tilbage til det ”gamle team”.
Bagerne
Brødet har en særlig plads. Bagerhatten bæres af Marie, der laver brødet fra bunden. Friskbagt, hver dag. Koldhævet, surdejsbaseret mørkt og lyst brød, bagt på mel fra Kornby mølle. Det er en nydelse at være vidne til, og et måltid i sig selv.