TEAMET fra venstre mod højre: Jakub, Sergiu, Le Patron: Søren Thyboe, Nicolai, Michael, Christian. JJ bag kameraet, på studietur til Berlin, okt. 2018.
Efter godt 20 år i restaurationsbranchen besluttede Køkkenchef Søren Thyboe sig for at håndplukke et stærkt team af kokke og etablere Gastronomi Expressen. Men ét er at lave god mad i en restaurant, noget andet er at lave god mad til fester, events og frokostordninger – ofte ud af huset. Så udvælgelsen blev hård. Herunder kan du læse mere om de heldige, der slap igennem nåleøjet.
SØREN THYBOE
Ejer og mentor
Født 1962, Østerbro.
Søren er far til 5 (!) og bosiddende lige ved siden af Torvehallerne – når han ikke er i sommerhuset i Tisvilde. I det hele taget, har tiden i Tisvilde sat sig spor; det var også her, at Nicolai, Christian og Michael kom om bord i ”Team Thyboe”.
Søren har været i kokkefaget, som han siger, ”altid”: Startede i lære som 16-årig på Domus Vista, selv under sin værnepligt, i flåden, var han placeret ved gryderne.
Som restauratør
Bistroen KBH; Tisvilde Bio & Bistro; Jantzen & Co, Gudhjem; KunstCaféen på Bornholms Kunstmuseum
Som køkkenchef og leder:
Isterød Højskole; Krogerup Højskole; Nimb Tivoli; Belle Terrasse Tivoli; Guldanden; Hotel Kong Frederik; Blame James, Irland; O’Yes, Malmø; Akvavit, New York
Events, konsulent og udvikler:
Gastronomi- teambuildingkurser for bl.a. Event Force, Aarstiderne.com, Danske Bank, Novo Nordisk, Finansforbundet, Republic og Fritz Hansen, Produktudvikler for fødevareindustrien, bl.a. i samarbejde med reklamebureauerne Kunde & Co. samt Wibroe Duckert & Partners. Gastronomi- og restaurationskonsulent for TV3: Kniven for struben sæson. Medforfatter til kogebogen ”Københavns Kønneste kokke”, Atelier, 2000. Gastronomisk konsulent for diverse tv, reklame og spillefilm, bl.a.: Daloon, Glyngøre, ”Nynnes dagbog”, ”Verdens største sushibar: Danmarks akvarium” med Tim og Gordon.
Selskaber, fra parmiddage til 3.500 spisende gæster, for blandt andre:
TV2 på Tour; Frederik og Marys bryllup; Firmajulefrokosten i Tappehallerne;
- Fodbold? Det er Boldklubben Fix! Vi er hovedsponsor – og den yngste søn spiller der.
- Ret jeg vender tilbage, njarh, jeg har mange retter, Fx kan jeg godt lide at lave Frikadeller derhjemme –”Ja, siger børnene, de smager dejligt. Men vi kan bedre lide mors!”
Jonas Wendt Bryde Hansen
Yngste mand på gulvet, født et stykke efter, Danmark blev europamestre i bold. Jonas er uddannet i Valby, på Hotel og Restaurantskolen KBH, udlært på den navnkundige , og nu hedengangne, restaurant Bodil i hipsterkvartet omkring Sdr. Boulevard. Jonas er på nogle områder en ung mand i en gammel mands krop, blandt ander holder han meget af 80'er musik.
- Fodboldklub? Liverpool, der er gode. Siger mine venner
- Når jeg ikke er i køkkenet, så gamer jeg. Eller måske løber jeg et halvmaraton
Marivic Leyte
Født 1981, Negros, Filippinerne.
Bosiddende med sin husbond i København.
Uddannelse: Farm technician. Marivic kom til Danmark i 2008 som au pair. Marivic er primært i vores kolde køkken, bager brød, leverpostej, laver dressinger mm.
- Favorite Dish: Pancit Noodles, which is.. well noodles philippine style
- When I’m not at work: I like to read novelles – right now: ”Vixin”, by Jean feather. And of course, be with my family – my girls and my husband.
Jens Jensen
Født 1962, Sandkås
Bosiddende i et look-a-like-kollektiv på Frederiksberg. Far til 3 udeboende drenge.
Uddannelse: Smed, Retorik og økonomi.
Jens har gået den direkte vej fra smed, buschauffør, journalist, underviser, højskolemand (hvor han mødte Søren) og kommunikationsbranchen til gastronomien, hvor han dog mestendels holder sig fra gryderne og i stedet tager hånd om formidling og pr, deraf den selvbestaltede titel ”Kommunikationsdirektør for gastrolingo et al.”
- Når jeg ikke er på arbejde: Så skal der cykles med geddebukkestyr – allerhelst i Italien. Eller Alperne. Eller Pyrenæerne. Kan også kombineres med god mad og vin. Og kaffe (Italien). Og jazz.
- Fodbold? B&B! Brøndby og Barcelona. Hvis man har en svaghed for Historien, Ideen om en Klub – og måske er en smule romantisk anlagt – så kan det ikke være anderledes.